Blog

  • Ocak 11, 2023 Basında FİTOMER

    Binlerce yıllık tarihi bir geçmişe sahip olan, “namus ağacı, rahip biberi, ayıt, acı ayıt” isimleri ile de bilinen “hayıt” bitkisi, kadın hastalıklarında olumlu etkiler gerçekleştiriyor. Bitkinin dalları, çiçekleri, yaprakları ve meyveleri antik dönemden beri dini törenlerde, günlük yaşantıda ve sağlık alanında da kullanılıyor.

    blog
  • Fitoterapinin bir uygulaması olan Bitkisel Çaylar en eski ve en basit ilaç şekli olarak bilinmektedir. 1600'lü yılların başında ilk kez Çin'den Avrupa'ya seyahat eden denizcilerin bildiğimiz siyah çay için kullandıkları "çay" terimi sonraki yıllarda çok yaygınlaşmış ve bitkilerden su kullanılarak hazırlanan preparatlar içinde bu terim kullanılmaya başlanmıştır.

    blog
  • Kışlık bal kabakları uzun silindirik, yuvarlak, basık yuvarlak ve armut şekillerinde olabilir. Kabuk rengi sarı, turuncu, turuncu sarı ve turuncudur. Et rengi ise açık turuncudan koyu turuncuya kadar değişebilir. Kabuğu düz olanlar yanında oluklu ve dilimli olanlara da rastlanır. Ortalama meyve ağırlığı 5-60 kg arasındadır.

    Bal kabaklarının tohumları beyaz ve kurşuni renklidir. Tohumlar yuvarlağa yakın ve kenarları belirgindir. Bin dane ağırlığı 400-500 gr’dır. Bir kg’da 2000-2500 adet tohum bulunur.

    blog
  • Bitkilerin tedavi amaçla kullanılmaları çok eski yıllardan beri süregelmektedir. Dünya ülkelerinde olduğu gibi Ülkemizde de halk arasında şifalı bitkiler hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Dünya sağlık teşkilatı (WHO)’nın 91 ülke üzerinde yaptığı araştırmaya göre tedavi amaçlı kullanılan tıbbi bitkilerin toplam miktarı 20.000 civarındadır. Bunlardan 500 kadarının kültürü yapıldığı kaydedilmektedir.

    blog
  • Halk arasında “zerdeçal” olarak bilinen Curcuma longa L., Zingiberaceae familyasından, sarı çiçekli, büyük yapraklı, çok yıllık otsu bir bitkidir. “Hint safranı” olarak da bilinir. Anavatanı Güney Asya’dır. Tıbbi kullanım geçmişi 4000 yılı buluyor. Ayurvedik ve Çin tıbbında sindirim sistemi, karaciğer problemleri, cilt hastalıkları ve yaraların iyileştirilmesinde anti-enflamatuvar olarak kullanılmış. Zerdeçal baharat olarak çorbadan, salataya, yemeklerden tatlılara kadar geniş kapsamda besinlere hem lezzet hem de renk katmaktadır. Zerdeçal hemen hemen bütün kanser türlerinde hem koruyucu hem de iyileştirici etkisi bulunan bitkilerden biridir. Uzakdoğu tıbbında binlerce yıldır kullanılan, sarı renkte kök bir bitki olan zerdeçalın faydaları üstüne birçok araştırma yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir.

    blog
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Web sitemizi kullanarak çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz.